ΒΙΒΛΙΟ : Πέτρου Παπαπολυβίου «ΨΗΦΙΔΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ»

«ΨΗΦΙΔΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ»  το νέο βιβλίο του Αν. Καθηγητή της Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, Πέτρου Παπαπολυβίου.
 Άρθρα δέκα χρόνων δημοσιευμένα στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» της Κύπρου συγκεντρώθηκαν σ’ αυτό το βιβλίο που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ρίζες.
Τα κείμενα αυτά πραγματικά αποτελούν ψηφίδες της  ιστορίας αφού ο συγγραφέας τους «συνομίλησε» σχεδόν μ’ όλο το φάσμα των γεγονότων που σημάδεψαν τον ελληνισμό της Κύπρου.
Ο Πέτρος Παπαπουβίου καταφέρνει μέσα απ’ αυτά τα μικρά μελετήματα με γλώσσα απλή και κατανοητή , να μεταφέρει την ατμόσφαιρα και τη γνώση της κάθε ιστορικής περιόδου που καταγράφει, έχοντας πάντα την σφραγίδα της επιστημονικής εγκυρότητας και τεκμηρίωσης ενός ιστορικού
Όσοι παρακολουθούν τακτικά την πένα του στην στήλη της εφημερίδας θα έχουν τώρα την χαρά να τα έχουν  όλα συγκεντρωμένα σ’ ένα βιβλίο για να μπορούν να ανατρέχουν κάθε φορά που χρειαστεί να να μελετήσουν κάτι.
Όμως το πιο σημαντικό θα είναι γι’  αυτούς που σποραδικά ή καθόλου δεν έχουν διαβάσει την πένα του Πέτρου Παπαπολυβίου γιατί μέσα απ’ αυτό το βιβλίο θα τους δοθεί η ευκαιρία να πάρουν  μια καλή γεύση της ιστορίας της Κύπρου αλλά κι ευρύτερα του ελληνισμού και  ίσως αποτελέσει ένα πρώτο ερέθισμα για να ανατρέξουν σε πιο βαθιές πηγές και μελετήματα της ιστορίας μας.

Σπύρος Δημητρίου


Πέτρου Παπαπολυβίου «ΨΗΦΙΔΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ» Εκδόσεις Ρίζες  Λευκωσία 2017.


Βιβλιοθήκη : Δρ. Σπύρου Δημητρίου

Σχόλια