Σπίτι της Κύπρου : ΟΙ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΙ!

ΟΙ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΙ!

μουσική παράσταση
με  αφορμή της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τον θάνατο του Εθνικού  Ποιητή της Κύπρου Βασίλη Μιχαηλίδη και 60 χρόνων από τον θάνατο
 του Νίκου Καζαντζάκη


στο Σπίτι της Κύπρου

Την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί στο Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2Α, Σύνταγμα και ώρα 20:00, η μουσική παράσταση, «ΟΙ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΙ!» με  αφορμή της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τον θάνατο του Εθνικού Ποιητή της Κύπρου Βασίλη Μιχαηλίδη και 60 χρόνων από τον θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Βιολέτα Κακομανώλη

Σολίστ: Βασίλης Λέκκας, Αναστασία Guy, Μάριος Ανδρέου

Φωνητικό Συγκρότημα «ΜΕΛΩΔΙΑ» Πνευματικού Ομίλου Λεμεσού Κύπρου (1987-2017, 30 χρόνια ζωής και προσφοράς στον πολιτισμό)
Διεύθυνση: Βιολέτα Κακομανώλη

Χορευτικό Συγκρότημα Ομίλου Λαογραφικών Ερευνών Λεμεσού
Διδασκαλία: Κυριάκος Ζίττης

Ορχήστρα:
Βιολί και τραγούδι: Κωνσταντίνος Στυλιανού. Βιολοντσέλο: Μαριλίζα Παπαδούρη-Παπαγγελίδη. Πιάνο και τραγούδι: Ιωάννα-Μαρία Γαλανού.  Κλασική κιθάρα: Δημήτρης Παπαγγελίδης. Κοντραμπάσο: Γιώργος Χατζηγεωργίου. Κρητική λύρα: Μανώλης Γιαννουλλάκης.

Θα ακουστούν έργα των δύο τιμωμένων σε μελοποίηση Μάνου Χατζιδάκι, και Ανδρέα Χαραλάμπους, καθώς επίσης σε πρώτη εκτέλεση έργα Αναστασίας Guy, Βιολέτας Κακομανώλη, Μάριου Ανδρέου και Ιωάννας-Μαρίας Γαλανού.

Θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «ΟΙ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΙ!»
Επιστημονική Μελέτη: Μίμης Σοφοκλέους. Εκφώνηση: Κωνσταντίνος Στυλιανού. Μοντάζ: Αβράμης Δεσπότη.

Σχόλια