ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ: Παρουσίαση του τρίτου ψηφιακού δίσκου ΑΓΙΑ ΚΥΠΡΟΣ 2014 ΠΝΟΕΣ και του ομότιτλου βιβλίου του Νίκου Παπακλεοβούλου

Τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 19:00 το Σπίτι της Κύπρου, η Εταιρεία G.S.F Music-Η.Γ. Σαμουρίδης και οι Εκδόσεις ΠΕΛΑΣΓΟΣ Ιωάννου Χρ. Γιαννάκενα θα παρουσιάσουν, στο Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2Α Σύνταγμα, τον τρίτο ψηφιακό δίσκο του Γιάννη Δημητρά της σειράς ΑΓΙΑ ΚΥΠΡΟΣ, 204 ΠΝΟΕΣ με θέμα τον αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α. 1955-1959 και ειδική αναφορά σε επιπλέον 17 ήρωες του αγώνα και του ομότιτλου βιβλίου του Νίκου Παπακλεοβούλου ΑΓΙΑ ΚΥΠΡΟΣ, 204 ΠΝΟΕΣ με τις αφηγήσεις και τα μελοποιημένα ποιήματα και των τριών ψηφιακών δίσκων με θέμα τον αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α. 1955-1959 και ειδική αναφορά σε 48 ήρωες.
Με την κυκλοφορία του τρίτου ψηφιακού δίσκου και την έκδοση του βιβλίου με τον γενικό τίτλο ΑΓΙΑ ΚΥΠΡΟΣ, 204 ΠΝΟΕΣ παρέχεται στο κοινό ένα έργο σε μουσική και έντυπη μορφή με θέμα τον αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α. 1955-1959. Γίνεται γενική αναφορά στον αγώνα και τους αγωνιστές και ειδική αναφορά σε 48 πεσόντες ήρωες. Τα 45 τραγούδια, εμπλουτισμένα με εισαγωγικά κείμενα και τα βασικά στοιχεία των 48 ηρώων, ερμηνευμένα από δεκαοκτώ αξιόλογους καλλιτέχνες, φέρνουν στην επιφάνεια, ίσως για πρώτη φορά, και εξυμνούν μη προβεβλημένους ήρωες και ηρωικές πράξεις, αποσκοπώντας να αποτελέσουν για τις παρούσες και μελλοντικές γενεές φωτεινό παράδειγμα αγάπης και αφοσίωσης προς την πίστη και την πατρίδα. Το έργο με τη διπλή του μορφή αποτελεί σημαντικό εργαλείο για οργάνωση εθνικών επετειακών εκδηλώσεων και πηγή γνώσεων για τον Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α. και τους ήρωες του.
Το έργο θα παρουσιάσει ο κ. Ανδρέας Βοσκός, Ομότιμος Καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Σύντομες παρεμβάσεις θα γίνουν για τη σύνθεση, τους στίχους, την αναγκαιότητα και τους σκοπούς των έργων, από τους Γιάννη Δημητρά και Νίκο Παπακλεοβούλου.
Θα ακουστούν ζωντανά αντιπροσωπευτικά τραγούδια από το έργο υπό την διεύθυνση του Βαγγέλη Αυγέρη.
Εκφωνούν, Πέτρος Αθανασίου, Κριστιάνα Γεωργίου, Ανδρέας Δημητρόπουλος, Γιάννης Παπαϊωάννου, Νίκος Παπακλεοβούλου, Ζαχαρίας Φιλιππίδης, Ανδρέας Χρυσάνθου και η μικρούλα Παολίνα Α. Χρυσάνθου.
Τα μελοποιημένα ποιήματα του βιβλίου έγραψαν οι Γιάννης Δημητράς, Βασιλική-Μαρία Δημητρά, Νίκος Παπακλεοβούλου και Θωμάς Αστερίου.
Τις αφηγήσεις έγραψαν οι Νίκος Παπακλεοβούλου, Ανδρέας Βοσκός και Χριστιάνα Κωνσταντινίδου.
Ιδέα, επιμέλεια και παραγωγή των ψηφιακών δίσκων και του βιβλίου Νίκος Παπακλεοβούλου.
Παραγωγή-διάθεση μουσικού έργου G.S.F Music-Η.Γ. Σαμουρίδης.
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΠΕΛΑΣΓΟΣ, Ιωάννου Χρ. Γιαννάκενα.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα προβληθούν, οπτικοποιημένα, αντιπροσωπευτικά τραγούδια του έργου
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα παρουσιάσει ο ηθοποιός Γιάννης Παπαϊωάννου.
Στον ψηφιακό δίσκο τραγουδούν με αλφαβητική σειρά: Γιάννης Γιοκαρίνης, Γιάννης Δημητράς, Χρήστος Καλλόου, Μαρία Κανελλοπούλου, Εύη Καπάταη, Τάκης Κωνσταντακόπουλος, Βασίλης Λέκκας, Μαρία Λυμπεράκου-Στέλλα, Ρόμπερτ Ουίλλιαμς, Κατερίνα Σκορδαλάκη, Τάσος Στέλλας, Πασχάλης Τσαρούχας. Συμμετέχει η χορωδία «Φωνητικό Σύνολο Τεχνοτροπία». Εκφωνούν: Μαρία Δρακοπούλου και Γιάννης Παπαϊωάννου. Μουσική: Γιάννης Δημητράς. Στίχοι: Γιάννης Δημητράς, Βασιλική-Μαρία Δημητρά, Νίκος Παπακλεοβούλου. Ιδέα, επιμέλεια και χορηγία παραγωγής: Νίκος Παπακλεοβούλου. Παραγωγή-Διάθεση: G.S.F Music-Η.Γ. Σαμουρίδης.

Σχόλια